Verf kopen Maastricht: professionele verf én advies bij Verfland

Je huis opknappen of je interieur een nieuwe look geven? Met een likje verf kom je vaak een heel eind. Als je gaat klussen, wil je natuurlijk wel zo lang mogelijk plezier hebben van je harde werk. Met professionele verf behaal je betere resultaten en schilder je bovendien makkelijker. Bij Verfland in Maastricht koop je professionele verf en krijg je daar meteen gratis advies bij.

Waarom professionele verf kopen?

Verf is er in allerlei soorten en maten. Hoewel witte verf gewoon wit lijkt, is er onderling een enorm verschil. Bijvoorbeeld in de grondstoffen die zijn gebruikt om de verf te maken. Dit zijn 5 redenen om professionele verf te kopen bij Verfland in Maastricht:

1. PROFESSIONELE VERF DEKT BETER

Pigmenten bepalen hoe goed een verflaag dekt. Hoe meer pigment er in een liter verf zit, hoe minder je ervan nodig hebt. Maar pigmenten zijn duur. Verf uit de bouwmarkt bevat daarom veel minder pigment dan professionele verf. Om dezelfde dekking te krijgen, heb je van een bouwmarktverf meer liter nodig dan van een professionele verf.

2. PROFESSIONELE VERF BESCHERMT LANGER

Een ander groot verschil tussen professionele verf en verf uit de bouwmarkt, is de glansgraad. Over het algemeen geldt: hoe meer een verf glanst, hoe langer die beschermt tegen invloeden van buitenaf. Zelfs een matte of zijdeglans verf van een professioneel merk, beschermt langer goed dan dezelfde versie van uit de bouwmarkt.

3. PROFESSIONELE VERF VLOEIT BETER

Ook het gemak waarmee je de verf aanbrengt, verschilt tussen professionele en doe-het-zelf-verf. Verf van een merk dat schilders ook gebruiken, vloeit veel makkelijker in elkaar tijdens het schilderen. Daardoor is de kans op strepen minimaal. Bouwmarktverf heeft deze eigenschap niet, waardoor je soms lang bezig bent om strepen weg te werken.

4. PROFESSIONELE VERF IS KRAS- EN STOOTVAST

In een huis moet geleefd worden. Maar het is natuurlijk wel fijn als datzelfde huis er mooi uit blijft zien. Professionele verf heeft een hoge kras- en stootvastheid. Dit betekent dat je de verflaag niet meteen beschadigt als je er een keer per ongeluk tegenaan stoot. Je hebt dus langer plezier van je werk en hoeft je schilderwerk tussendoor niet bij te werken.

5. PROFESSIONELE VERF BLIJFT LANGER MOOI

Net als wijzelf veroudert ook verf naarmate het langer op de muur of gevel zit. Vooral buiten zorgt UV-straling ervoor dat doe-het-zelf-verf snel gaat scheuren of bladderen. Professionele verf heeft bindmiddelen die hiertegen bestand zijn, en blijft dus langer mooi.

Assortiment professionele verf Maastricht

Het is waar dat professionele verf per liter duurder is dan verf uit de bouwmarkt. Daar staat tegenover dat je op lange termijn voordeliger uit bent, omdat je veel langer plezier hebt van je werk.

Bij Verfland Maastricht koop je professionele verf van bekende merken zoals Sikkens, Trimetal en Caparol. Daarnaast vind je in ons assortiment ons eigen merk MeesterZ. Dit is professionele muurverf tegen een scherpe prijs.

Handig weetje: wil je achterhalen wat de kwaliteit is van een verf zonder naar het label te kijken? Weeg hem dan. Hoe zwaarder het blik of de emmer, hoe groter de kans dat de kwaliteit goed is. Professionele verf bevat meer bindmiddelen en pigmenten, waardoor het gewicht per liter hoger is.

Bekijk hier het assortiment

Schilderadvies van experts

Als je professionele verf koopt, wil je daar natuurlijk het maximale uit halen. Daarom vind je in onze winkels in Maastricht ervaren verfspecialisten die je helpen bij het kiezen van de juiste verf voor je schilderklus. In onze vestiging Maastricht Volksplein aan het Volksplein 42 is dat vestigingsleider Boy Limbourg. Aan het Severenplein 25a in Maastricht staat Alain Vos voor je klaar. Samen met hun collega’s helpen de vestigingsleiders je met advies over de juiste verfproducten voor je klus.

Verf kopen Maastricht

Ga je schilderen en wil je zeker weten dat je goede verf in huis haalt? Kom dan verf kopen bij Verfland in Maastricht. Onze vestigingen zijn van maandag t/m vrijdag open tussen 8.00 en 18.00 uur. Op zaterdag verwelkomen we je graag tussen 9.00 en 16.00 uur aan het Severenplein. Je bent niet alleen welkom om je verf te kopen, maar ook om vragen te stellen over je schilderklus.

Verfland Maastricht: meer dan alleen verf

Bij Verfland Maastricht kun je natuurlijk de beste verf kopen. Maar dat is niet het enige: we hebben alles wat je nodig hebt voor je (schilder)klus. Denk aan:

Woon je in de omgeving van Maastricht en wil je je verf lokaal kopen? Kom dan langs in onze vestigingen aan het Severenplein of Volksplein.

Bekijk hier onze contactgegevens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *